Kiosk all u niek

Kiosk all u niek

Vanaf eind mei transformerden we de werkruimte van Cultureel Denkwerk, Mijnsherenlaan 2 Rotterdam, 3081CA Rotterdam, van kantoor pand tot winkel pand. De transformatie duurde drie weken. Er was een filmpje zichtbaar (en hoorbaar) vanaf de straat en op de ramen waren de oude stikkers weggehaald en nieuwe stikkers waren geplakt.
Per week werd er steeds meer veranderd tot aan de opening van de winkel.
Na drie weken werd de winkel feestelijk geopend op vrijdag 17 juni 2016. De winkel was elke dag open gedurende 10 dagen.
De naam van de winkel is KIOSK all u niek. >Een kiosk is een klein, vrijstaand gebouwtje. Dit kan een winkel zijn, zoals een krantenkiosk, maar de term wordt ook gebruikt voor een open ronde muziektent. Een kiosk (uit het Perzisch (کوشک) kushk, via Turks köşk; Frans kiosque) is al een bekend fenomeen sinds de 13e eeuw in Perzië, India en het Ottomaanse Rijk.< www.wikipedia.nl>
De naam kiosk heeft een internationale oorsprong en wordt in verschillende talen gebruikt. Net als het team van KIOSK all u niek is de omgeving van de winkel internationaal een kwamen er mensen met verschillende culturele achtergronden bij elkaar.
In ons KIOSK all u niek worden werden niet alleen producten maar ook diensten en services verkocht, geruild of gedeeld. KIOSK all u niek is een winkelbelevenis op vele vlakken. Het is een ontmoetingsplaats met ruimte voor uitwisseling. Het was een plek waar dagelijkse activiteiten zoals ontbijt, lunch en avond eten verplaatst werden van een huiselijke omgeving naar een openbare ruimte.
Kiosk all u niek is een samenwerking tussen Julie Müller, Susana Pedrosa en Bérénice Staiger.

KIOSK all u niek was voor iedereen

Geplaatst door KIOSK all u niek op Vrijdag 3 juni 2016